Реакцията на УЕФА по повод а решението на съда, което на

...
Реакцията на УЕФА по повод а решението на съда, което на
Коментари Харесай

В УЕФА приеха спокойно решението за Суперлигата

Реакцията на УЕФА по повод а решението на съда, което на процедура даде опция за основаването на Суперлига без клубовете и футболистите да понасят наказания от УЕФА и ФИФА, не закъсня. В Нион одобряват умерено случилото се и настояват, че от него нищо трагично не произтича.

" УЕФА взема под внимание решението, издадено от Европейския съд по случая с Европейската Суперлига. Това решение не значи утвърждение или одобряване на по този начин наречената Суперлига, по-скоро то акцентира съществуваща празнота в Рамката на УЕФА за авансово позволение, механически аспект, който към този момент беше приет и прегледан през юни 2022 година

УЕФА е уверена в стабилността на своите нови правила и по-специално в сходство с всички европейски закони и разпореждания ", се споделя в известието на УЕФА, откакто съда се произнесе в интерес на Суперлигата, която апелира монопола на УЕФА и ФИФА.

" УЕФА остава решителна в уговорката си да поддържа европейската футболна пирамида, като подсигурява, че тя продължава да служи на по-широките ползи на обществото. Ще продължим да оформяме европейския състезателен модел групово с национални асоциации, лиги, клубове, почитатели, играчи, треньорите, институциите на Европейски Съюз, държавните управления и сътрудниците ".

Имаме за цел да запазим статуквото на европейския и международния футбол съгласно модел, консолидиран в неговата философия, само че изработен по-модерен от последните промени: " Ние имаме вяра, че европейската футболна пирамида, учредена на взаимност, че почитателите и всички заинтригувани страни заявиха, че техният незаместим модел ще бъде предпазен от опасността от разединение от европейските и националните закони ", допълват от УЕФА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР